Rólunk

 Éljen soká Öregerdő!

Május elején általában összejövünk családunkkal, barátainkkal, hogy együtt ébresszük fel a Turistaházat téli álmából. (Egyik:) kedvenc unokatesónk is meglátogatott egyszer minket, hogy drónjával majd utómunkálataival megörökítse lelkesedésünket…

Rólunk, röviden

  • Gödön élünk , két iskolás korú gyermekünkkel.
  • Már gyermekkorunkban jártuk az erdőt szüleinkkel, iskolai vándortáborokkal.
  • Később az index túrázós fórumain verbuválódott társakkal aktívan teljesítménytúráztunk, illetve jártuk az Országos Kéktúrát – gyermekeinkkel immár másodjára folytatjuk…
  • Főállásban Gödön, illletve Budapesten dolgozunk – de minden korábbi és jelenlegi munkánk alapja, hogy megtanultuk a vendég, a megrendelő, az ügyfél, vagy egyszerűen hozzánk forduló ember kéréseinek, szempontjainak kiemelt figyelembe vételét és tiszteletét.
  • Aktívan dolgozunk a természetjárásért. Tagjai vagyunk Börzsöny Hegymászó és Turista Egyesületnek, ahol évi több napot önkéntes munkával, a turistajelzések létrehozásával, megújításával, táblák állításával stb. töltünk. 2017-től házunk a Börzsönyi Kék túramozgalom egyik Bernecebaráti igazolópontja.

A Ház története

Az Öregerdőt bő másfél évtizede a Sinkovics család alakította át egy falusi portából akár 43 főt befogadó turistaházzá.

2012-ben egy meghitt téli délutánon otthon ülve, internetes hirdetés alapján figyeltünk fel rá, majd két helyszíni látogatás után nagyon nagy levegőt véve belevágtunk álmaink megvalósításába. Ebben partnerünk helyi segítőnk, Kemenes Tamásné Fábián Orsi.

Immár jópár éve üzemeltetjük és fejlesztjük a Házat. Ábrándjainkban persze csak a kép szélén szerepelt a sok anyagi és időbeli ráfordítás, és persze nem pucoltunk eldugult lefolyót, a létra legfelső fokán állva sem egyensúlyoztunk az ereszcsatornába kapaszkodva. Mégis, egykori álmainkat ezen tapasztalatokkal gazdagodva is tovább dédelgetjük, egyre inkább kiteljesítjük.

Formaságok

Üzemeltető: Sebestyén Pál egyéni vállalkozó

Nyilvántartási szám: 50002409